Durata:

2 ore

Lecții:

13

Video:

1 oră

Nivel cursant:

Mediu

CURRICULUM

1. Adolescenți în criză și răsfățați 8 sfaturi pentru a-i gestiona.
2. Primele ieșiri ale adolescenților, 8 sfaturi pentru părinți

Newsletter

| Asociația Nistor Bădiceanu |

Adolescent răsfățat. Sfaturi importante pentru părinți.

Nu este întotdeauna ușor să răspunzi adecvat la nevoile copiilor! Din dorința de a oferi tot ceea ce le-ar aduce satisfacție, părinții pot avea tendința să îi răsfețe. În termeni foarte simpli, răsfățul se referă la modalitatea în care părinții răspund nepotrivit la nevoile sau dorințele copiilor.

De obicei, apare atunci când părinții încearcă să acopere într-un mod rapid, activ și de multe ori palpabil, nevoia din spatele comportamentului copilului.

Din păcate, acest tip de răspuns încurajează copilul să devină dependent de părinte pentru îndeplinirea imediată a dorințelor sale. Pe terment lung, va fi predispus să caute satisfacția la alții decât să apeleze la propriile resurse. Mai mult, nu va învăța să suporte și să integreze limitele sănătoase pentru o dezvoltare optimă și nici nu va învăța mecanismul de reciprocitate.

O altă realitate, ca părinte care cunoști importanța vieții sociale a adolescentului tău și faptul că petrecerile reprezintă o modalitate de socializare și relaxare, este responsabilitatea educării la astfel de situații. Însă o petrecere prost planificată și nesupravegheată poate avea ca rezultat consecințe nedorite și chiar tragice. Totuși, responsabilitatea parentală este cheia petrecerii distractive și sigure.

Ceea ce urmează reprezintă o serie de informații și recomandări care te pot ajuta, în rolul de părinte de adolescent.

Primul capitol abordează comportamentul părintelui cu adolescentul răsfățat, și îi oferă 8 sfaturi importante în abordarea acestuia.

Capitolul doi vine în ajutorul părintelui cu alte 8 soluții în abordarea și gestionarea primelor ieșiri cu prietenii sau petrecerile adolescenților.

Cursul se adresează tuturor părinților care doresc să-și mențină adolescentul în siguranță cu ajutorul comunicării și al sincerității.Str. Republicii nr. 10, ap. 20
Oradea, județul Bihor
© Toate drepturile rezervate Asociația Nistor Bădiceanu. Web design realizat de NRGO.

Asociația Nistor Bădiceanu este o întreprindere socială finanțată din fonduri europene prin proiectul Social Start-Up (ID 128491) în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 - 2020.