Durata:

2 ore

Lecții:

12

Video:

50 min

Nivel cursant:

începător

CURRICULUM

1. Știrile false, de la dezinformare la manipulare.
2. Atitudinea corectă în fața informațiilor.
3. Informează-te cum să te informezi.

Newsletter

Informează-te corect! Nu fii victima fakenews-ului!

Informează-te corect! Nu fi victima fakenews-ului!

„Știrile false” de astăzi pot părea mai reale ca niciodată odată cu apariția așa-numitelor „deepfakes”: modificări ale fotografiilor sau videoclipurilor în care persoana care apare nu este cu adevărat persoana care se spune că este. Aceste imagini, fotografii și videoclipuri au la bază un sistem complex de inteligență artificială care achiziționează și suprapune mii de fotografii ale fețelor oamenilor obținând o imagine distorsionată. În acest curs vom descoperi împreună modalități de recunoaștere a știrilor false și instrumente pentru o informare corectă. Cursul se adresează tuturor celor care doresc să combată dezinformarea și propagarea ei.

Primul capitol cuprinde o scurtă descriere a dezinformării și manipulării prin difuzarea și de știri false sau adevăruri trunchiate, precum și sfaturi pentru părinți în abordarea acestui subiect.
Capitolul al II-lea prezintă pericolele dezinformării și un decalog de recunoaștere a știrilor false.
Capitolul al III-lea este destinat unor metode de informare corectă.

Cui se adresează?

Cursul se adresează tuturor celor care doresc să se informeze corect: copii, părinți, și nu numai.Str. Republicii nr. 10, ap. 20
Oradea, județul Bihor
© Toate drepturile rezervate Asociația Nistor Bădiceanu. Web design realizat de NRGO.

Asociația Nistor Bădiceanu este o întreprindere socială finanțată din fonduri europene prin proiectul Social Start-Up (ID 128491) în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 - 2020.