Durata:

2 ore

Lecții:

10

Video:

25 min

Nivel cursant:

începător

CURRICULUM

1. Minciuna în perioada adolescenței.
2. 7 minciuni care au fost spuse părinților: să le risipim.

Newsletter

Minciuna în adolescență! Soluții și mituri dărâmate.

Minciunile adolescentului tău pot masca alte probleme, astfel, este important să cunoști anumite semne pentru a putea interveni în timp util și în mod adecvat. Este un comportament detestat de părinte dar, în realitate, minciunile pentru copii constituie un fel de „probă tehnică” spre obținerea autonomiei și de aceea, în anumite limite, pot fi considerate „fiziologice”. Rolul părintelui este acela de a discerne între o minciună care ascunde un adevăr neplăcut acestuia și o minciună care ascunde tulburări de comportament cu grad mare de risc. 

Cheia unei relații sănătoase între părinți și adolescenți este capacitatea ambelor părți de a rămâne deschise față de modul în care experiențele imprevizibile îl modulează pe fiecare și de a-și păstra respectul pentru evoluția individuală, astfel încât conectarea să rămână posibilă. Cursul enumeră câteva „mituri” ale educației din zilele noastre și explică modul corect de abordare și se adresează tuturor celor care doresc să armonizeze relația cu adolescenții.

Primul capitol cuprinde o scurtă descriere a semnelor care indică prezența unei minciuni și câteva sfaturi privind abordarea acestor situații. 

Capitolul al II-lea prezintă „mituri” abordate greșit în educația contemporană.Str. Republicii nr. 10, ap. 20
Oradea, județul Bihor
© Toate drepturile rezervate Asociația Nistor Bădiceanu. Web design realizat de NRGO.

Asociația Nistor Bădiceanu este o întreprindere socială finanțată din fonduri europene prin proiectul Social Start-Up (ID 128491) în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 - 2020.