Durata:

2 ore

Lecții:

12

Video:

30 min

Nivel cursant:

începător

CURRICULUM

1. Bună, mă numesc ADOLESCENȚĂ!
2. Sfaturi pentru părinții de adolescenți.
3. Strategii în relația părinte – copil.

Newsletter

Adolescența – o provocare pentru adulți

Adolescența – o provocare pentru adulți

Se spune că adolescența este perioada ciclului de viață care reprezintă trecerea de la copilărie la maturitate, dar sunt multe, mult mai multe. Schimbările implică atât corpul cât și sferele psihologice, emoționale și cognitive Aici funcția parentală este chemată să îndeplinească o nouă sarcină: să garanteze prezența, sprijinul și siguranța necesare adolescentului pentru a putea explora noi orizonturi, acceptând mișcările de distanțare și apropierile care caracterizează această fază de dezvoltare a copiilor.
Cursul se dorește a veni în sprijinul părinților care doresc să înțeleagă și să participe la armonizarea relației cu copilul adolescent.

Primul capitol cuprinde o descriere a perioadei de dezvoltare numită adolescență, cu toate provocările ei fizice și emoționale.

Capitolul al II-lea prezintă câteva sfaturi pentru părinții care vor să înțeleagă și să participe la traversarea de către copiii lor a acestei perioade de transformări majore.

Capitolul al III-lea este destinat unor strategii în relația părinte-copil.

Cui se adresează?

Cursul se adresează părinților care doresc să armonizeze relația cu copilul adolescent, și nu numai.Str. Republicii nr. 10, ap. 20
Oradea, județul Bihor
© Toate drepturile rezervate Asociația Nistor Bădiceanu. Web design realizat de NRGO.

Asociația Nistor Bădiceanu este o întreprindere socială finanțată din fonduri europene prin proiectul Social Start-Up (ID 128491) în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 - 2020.