Urmărește-ne pe
rețelele de socializare


27 octombrie, 2022

Află încotro să mergi prin viață. Un exercițiu necesar.

Să-ți găsești propriul drum nu este ușor, totuși există un exercițiu care te poate ajuta să-ți clarifici ideile și să înțelegi ce vrei cu adevărat să faci în viața ta. La ce folosește să ai o mai mare stăpânire de sine (autocontrol) dacă acesta nu vizează un scop mai înalt? Ce rost are să nu mai amânăm dacă ceea ce facem acum nu ne duce nicăieri? La ce bun să fim mai productivi dacă sarcinile pe care le îndeplinim în niciun caz nu ne fac fericiți? Dacă nu știm unde vrem să ajungem, tehnicile și trucurile de creștere personală riscă să fie doar interesante pierderi de timp. Cursul oferă sfaturile și exercițiile necesare pentru înțelege drumul în viață și îți poate da răspuns la întrebarea ”Ce muncă să aleg?”.
27 octombrie, 2022

Adolescent răsfățat. Sfaturi importante pentru părinți.

Nu este întotdeauna ușor să răspunzi adecvat la nevoile copiilor! Din dorința de a oferi tot ceea ce le-ar aduce satisfacție, părinții pot avea tendința să îi răsfețe. În termeni foarte simpli, răsfățul se referă la modalitatea în care părinții răspund nepotrivit la nevoile sau dorințele copiilor. Din păcate, acest tip de răspuns încurajează copilul să devină dependent de părinte pentru îndeplinirea imediată a dorințelor sale. Pe terment lung, va fi predispus să caute satisfacția la alții decât să apeleze la propriile resurse. O altă realitate, ca părinte care cunoști importanța vieții sociale a adolescentului tău și faptul că petrecerile reprezintă o modalitate de socializare și relaxare, este responsabilitatea educării la astfel de situații. Cursul oferă sfaturile necesare pentru a răspunde în mod corect și sigur acestor realități.
12 august, 2022

Psihologia adolescenței și Scrisoarea nescrisă

Omul experimentează, începând cu pubertatea și până la final de adolescență, extrem de multe schimbări la nivel hormonal, emoțional, corporal, mental. El începe să își pună întrebări despre lume și viață, începe să descopere cine este cu adevărat. Începe să se gândească la viitor și la scopul lui în viață, și nu va reuși să devină adult de succes dacă nu îl lași să facă nimic singur. Scopul părintelui este acela de a-l sprijini, de a-l urmări din umbră și de a fi acolo în caz că greșește sau atunci când ia decizii care îl pot pune în pericol. Cursul de față cuprinde câteva aspecte științifice ale psihologiei adolescenței și se adresează celor care doresc să construiască o relație armonioasă cu tinerii.


Str. Republicii nr. 10, ap. 20
Oradea, județul Bihor
© Toate drepturile rezervate Asociația Nistor Bădiceanu. Web design realizat de NRGO.

Asociația Nistor Bădiceanu este o întreprindere socială finanțată din fonduri europene prin proiectul Social Start-Up (ID 128491) în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 - 2020.