Durata:

2 ore 30 min

Lecții:

12

Video:

1 ora 30 min

Nivel cursant:

Mediu

CURRICULUM

1. Găsește-ți drumul în viață
2. 10 întrebări pentru a înțelege ce să faci în viață
3. Cum să înțelegi ce muncă să alegi în viață

Newsletter

| Asociația Nistor Bădiceanu |

Află încotro să mergi prin viață. Un exercițiu necesar.

Să-ți găsești propriul drum nu este ușor, totuși există un exercițiu care te poate ajuta să-ți clarifici ideile și să înțelegi ce vrei cu adevărat să faci în viața ta.

La ce folosește să ai o mai mare stăpânire de sine (autocontrol) dacă acesta nu vizează un scop mai înalt? Ce rost are să nu mai amânăm dacă ceea ce facem acum nu ne duce nicăieri? La ce bun să fim mai productivi dacă sarcinile pe care le îndeplinim în niciun caz nu ne fac fericiți?

Dacă nu știm unde vrem să ajungem, tehnicile și trucurile de creștere personală riscă să fie doar interesante pierderi de timp.

A avea un scop în viață este ca și cum ai avea o busolă interioară: îți permite să depășești orice obstacol, te ajută să înțelegi ce este important și ce îți fură timpul și energia.

În viață, fiecare dintre noi poate face diferite tipuri de muncă. Vor fi unele la care ne pricepem dar care poate nu ne plac, altele pe care ne-am dori să le facem dar pentru care nu avem aptitudinile, altele care ne satisfac suficient dar care nu ne exploatează pe deplin abilitățile.

Cursul oferă sfaturile și exercițiile necesare pentru înțelege drumul în viață și îți poate da răspuns la întrebarea ”Ce muncă să aleg?”.

Primul capitol tratează drumul vieții bazat pe descoperirea valorilor și un exercițiu în doi pași.

Capitolul doi aprofundează scopul vieții și oferă o serie de întrebări pentru îndepărtarea nesiguranțelor.

Capitolul trei oferă sfaturi pentru a înțelege care este locul de muncă potrivit.

Cursul se adresează atât elevilor, studenților cât și părinților care sunt preocupați de viitorul fiilor și de creșterea acestora într-o atmosferă de siguranță care se poate încununa cu satisfacții și adevărate împliniri.Str. Republicii nr. 10, ap. 20
Oradea, județul Bihor
© Toate drepturile rezervate Asociația Nistor Bădiceanu. Web design realizat de NRGO.

Asociația Nistor Bădiceanu este o întreprindere socială finanțată din fonduri europene prin proiectul Social Start-Up (ID 128491) în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 - 2020.