Durata:

2 ore

Lecții:

15

Video:

20 minute

Nivel cursant:

debutant, elevi gimnaziu și liceu

CURRICULUM

1. Introducere
2. Scopurile folosirii SM
3. Influenta SM asupra stării emotionale și intelectuale
4. Influenta SM asupra modului de relationare
5. Consecintele excesului de SM în timp
6. Concluzii

Newsletter

Cum ne influențează consumul excesiv de social media?

În România,  comparativ, cu alte țări europene avem unul dintre cele mai mari procente de utilizatori online ale platformei ”Facebook”.

Rețelele de socializare pot fi adevărate surse de inspirație pentru elevi atunci când sunt folosite cu scop bine definit și timp limitat. În introducerea acestui curs vom avea o prezentare video în care vom analiza câteva aspecte ce țin de reacțiile corpului când suntem expuși rețelelor de socializare pentru un timp îndelungat. Vom prezenta de asemenea și statistici naționale și globale ale numărului de utilizatori online.

În a doua secțiune vom trece în revistă scopurile rețelelor de socializare. Educația și comunicarea sunt două dintre cele mai importante scopuri pentru care elevi petrec timp în cadrul acestor rețele. Ceea ce este ignorat uneori este faptul că, companiile mari folosesc aceste platforme pentru a expune utilizatorii la campanii ”agresive” de marketing, iar în acest mod aceștia pot fi manipulați să le cumpere produsele.

 În a treia secțiune vom analiza influența acestor rețele asupra stării emoționale și intelectuale ale utilizatorilor. Dependența de ”LIKE-uri” poate genera stare de fericire sau tristețe, în funcție de numărul lor. Elevii, fără să-și dea seama de sursa acestor stări, pot avea parte de un dezechilibru emotional.

În secțiunile patru și cinci vom aborda câteva consecințe mai severe. Depresia, izolarea și iluzia unei comunicări reale pot fi consecințele cele mai grave ale “consumului” excesiv de rețele de socializare. Relațiile online pot fi adevărate traume pentru tinerii care, lipsiți de discercenmânt, se angajează în relații de lungă durată sau scurtă cu necunoscuți care, din spatele monitoarelor, oglindesc cea ce nu sunt.

În concluzia cursului nostru, vom prezenta câteva idei de bază ale cursului finalizând cu un un studiu făcut în România, pentru a pătrunde mai mult în realitatea elevilor de azi și a modului în care folosesc rețelele de socializare.Str. Republicii nr. 10, ap. 20
Oradea, județul Bihor
© Toate drepturile rezervate Asociația Nistor Bădiceanu. Web design realizat de NRGO.

Asociația Nistor Bădiceanu este o întreprindere socială finanțată din fonduri europene prin proiectul Social Start-Up (ID 128491) în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 - 2020.