Durata:

5 ore

Lecții:

20

Video:

1.5 ore

Nivel cursant:

Începător

CURRICULUM

1. Când oamenii și tehnologia intră în conflict
2. Conceput pentru a crea dependență
3. Copiii internetului
4. Adolescenți, maimuțe și oglinzi
5. Sex și sensibilitate
6. Ipohondria cibernautică
7. Rețeaua profundată
8. Epilog

Newsletter

| Asociația Nistor Bădiceanu |

Siguranța copilului în mediul virtual

Același om, aceleași necesități, două lumi diferite…

Toate nevoile care necesită atenția noastră și motivează ființele umane să supraviețuiască, să se adapteze și să evolueze, se întâlnesc și în online: de la nevoi fiziologice, la nevoi ce țin de siguranța personală, a celor sociale, de aparteneță, a nevoilor de recunoaștere socială, de dezvoltare personală și autorealizare. Persistă iluzia că mediul online este mai sigur decât viața reală și că interconectivitatea cu persoane online presupune mai puține riscuri decât contactul față în față. Însă, instinctul nostru a fost instruit și perfecționat pentru lumea reală și, în absența indicilor și informațiilor de mare finețe- expresii faciale, limbaj corporal, spații fizice- nu suntem capabili să luăm decizii în cunoștință de cauză. Atunci când suntem online și comunicăm cu ceilalți suntem eliberați și încurajați, ne putem pierde inhibițiile, dar totodată judecata poate să aibă de suferit. În acest curs vom învăța care sunt pericolele la care ne expunem în această nouă lume, în ce măsură timpul pe care îl petrecem aparent voit și asumat ne este în realitate sustras, în ce măsură alterează conduita comportamentală, percepția de sine a copiilor și adolescenților noștri și cel mai important, ne oferă îndrumări precise pentru a putea prelua controlul în cunoștință de cauză și a ne salva sănătatea și integritatea familiei.

Cursul se adresează tuturor părinților care doresc să se informeze din surse reale, cercetate și analizate, în privința consumului de digital.  Str. Republicii nr. 10, ap. 20
Oradea, județul Bihor
© Toate drepturile rezervate Asociația Nistor Bădiceanu. Web design realizat de NRGO.

Asociația Nistor Bădiceanu este o întreprindere socială finanțată din fonduri europene prin proiectul Social Start-Up (ID 128491) în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 - 2020.