Durata:

1 ora si 10 minute

Lecții:

11 de prelegeri

Video:

30 min

Nivel cursant:

elev liceu, 15-19 ani

CURRICULUM

1. Introducere
2. Ce este starea de burn-out?
3. Simptome și cauze
4. Prevenirea stării de burn-out și remediere
5. Feedback

Newsletter

Cum să depăsim starea de burnout?

În cadrul acestui curs vom prezenta o analiză a fenomenului de burnout cât și cauzele care pot aduce această stare. Cauzele care duc elevul la o oboseală cronică și mai apoi la epuizare pot fi legate de propria persoană sau un mod haotic de a-și organiza viața și timpul de studiu.

După analiza cauzelor vom prezenta și modul de prevenire cât și de remediere al elevilor care se confruntă cu această stare. În cadrul cursului avem și un interviu cu un psiholog care ne vorbește deschis despre cauze, simptome și soluții prin care elevii își pot reîncărca forțele.

Adolescența este o perioadă tumultoasă, marcată de schimbări atât fizice, emoționale, psihologice cât și sociale.

 În această perioadă adolescenții încep să se întrebe despre rolul și rostul lor. Întrebările: cine sunt, care va fi viitorul meu…persistă cel mai mult în mintea fiecărui adolescent.

Tot acum, tinerii încep să resimtă foarte puternic presiunea din partea celor din jur, încep să se confrunte cu tot felul de așteptări din partea părinților, profesorilor, prietenilor, colegilor. Aceste așteptări pot cântări greu pe umerii adolescenților și pot declanșa sentimente de respingere și dezamăgire atunci când ei nu reușesc să se ridice la înălțimea acestora.

 În primele 3 secțiuni vom avea o prezentare a stării de burnout și mai apoi simptomele cât și cauzele care duc elevii în această stare. Problemele din familie, excesul de consum al rețelelor de socializare sau chiar stima de sine scăzută pot fi factori care produc un consum de energie atât de mare încât elevii să ajungă la o starea de epuizare. Simptomele pot fi  lipsa de concetrare, prezența conflictelor și a unei stări de irascibilitate. 

 În ultimele 2 secțiuni, ne vom ocupa în special de moduri în care putem preveni și trata starea de epuizare. Reorganizarea, schimbarea rutinei și comunicarea cu părinții sunt puncte de plecare în ieșirea din această stare. Netratarea din timp a acestei stări poate duce la depresie severă și chiar gânduri de suicid.Str. Republicii nr. 10, ap. 20
Oradea, județul Bihor
© Toate drepturile rezervate Asociația Nistor Bădiceanu. Web design realizat de NRGO.

Asociația Nistor Bădiceanu este o întreprindere socială finanțată din fonduri europene prin proiectul Social Start-Up (ID 128491) în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 - 2020.