Durata:

2 ore

Lecții:

9

Video:

40 min

Nivel cursant:

Mediu

CURRICULUM

1. Caracteristicile litigiilor la copii
2. Metoda „a se certa bine se învață”

Newsletter

| Asociația Nistor Bădiceanu |

Metoda ”Învață să te cerți bine” de Daniele Novara

Copilul fericit, sănătos, care este bine, care crește, se luptă, se confruntă cu alții, cu lumea, atunci ideea este că trebuie să învețe să se certe bine.

Este o metodă maieutică constând din doi pași înapoi și doi pași înainte.

Pașii înapoi sunt lucrurile pe care educatorul trebuie să încerce să nu le facă, pașii înainte sunt strategiile de implementat.

Ideea de bază: chiar dacă este neplăcut, conflictul este benefic mai ales în funcție de procesele de învățare.

Cercetările au arătat că, folosind metoda maieutică, copiii învață progresiv pe cont propriu să-și gestioneze certurile și nu mai apelează la adulți, astfel că se înregistrează o creștere a abilităților de gestionare a conflictelor în rândul lor. Când educatorul folosește metoda, copiii se pun de acord între ei de 4 ori mai repede decât atunci când adultul intervine pentru a corecta astfel de certuri.

Chiar înveți să stai împreună atunci când reușești să interacționezi și în spiritul critic, ținând cont în mod respectuos de complexitatea relațiilor. A învăța să te cerți bine încă din copilărie este util pentru întreaga viață. În copilărie se creează acest automatism funcțional (Daniele Novara).

Primul capitol abordează caracteristicile litigiilor la copii.

Capitolul doi prezintă metoda maieutică a psihopedagogului Daniele Novara, director al Centrului Psihopedagogic pentru educație și managementul conflictelor. Autor a numeroase cărți despre principalele probleme educaționale pentru profesori și părinţi, creatorul metodei ”Învață să te cerți bine”.

Propunerea noastră este să ajutăm adulții și copiii să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a învăța să se certe eficient, menținând relațiile vii.Str. Republicii nr. 10, ap. 20
Oradea, județul Bihor
© Toate drepturile rezervate Asociația Nistor Bădiceanu. Web design realizat de NRGO.

Asociația Nistor Bădiceanu este o întreprindere socială finanțată din fonduri europene prin proiectul Social Start-Up (ID 128491) în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 - 2020.